Magvas zsemlék
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Ha kenyérsütő géppel dolgozunk,mindent belepakolunk,és kelt tészta programon megkelesztjük.
Kenyérsütő gép nélkül:
A liszthez hozzáadjuk a sót az élesztőt az olívaolajat és a langyos vizet.
Sima tésztává gyúrjuk,és letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután lisztezett deszkán a tésztából kisebb bucikat formázunk,majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymástól 4-5cm távolságra.
Letakarva újra kelesztjük.
A tojást pici sóval felverjük,és egyenletesen megkenjük vele a zsemlék tetejét,majd magvakkal megszórjuk
200 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
A képen látható zsemlék fele finomlisztből fele teljes kiőrlésű búzalisztből készültek.
(teljes kiőrlésű lisztek használata esetén valamivel több folyadék hozzáadása szükséges)