Málnás banántorta
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
26 cm- es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet, a kakaót, a mogyorót és a sütőport összekeverjük majd az előző masszába forgatjuk.
Az előkészített tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésnél 160 fokon) 30 percig sütjük.
A banánokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és meglocsoljuk citromlével.
A tejszínt a habfixálóval és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. ( nálam hulala, vagy cukrászhab)
A banánokat kupola alakban a kihűlt tésztára halmozzuk. A tejszínt is kupola alakban simítjuk rá. A tetjét 25 dkg málnával kirakjuk. (Megszórhatjuk csokoládés banán chipsszel is) Vízgőz felett megolvasztott csokoládéval díszítjük.
Fogyasztásig hűtőben tároljuk.