Főoldal / Torták / Málnás banántorta

Málnás banántorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Málnás banántorta

Málnás banántorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaó
  • fél teáskanál sütőpor
  • 20 dkg darált mogyoró

A krémhez:

  • 10 banán
  • 4 ek.citromlé
  • 4 dl tejszín
  • 2 cs.habfixáló
  • 2 cs.vaniliás cukor

A tetejére:

  • 10 dkg étcsoki
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

26 cm- es tortaformát kibélelünk sütőpapírral.
A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojásokat. A lisztet, a kakaót, a mogyorót és a sütőport összekeverjük majd az előző masszába forgatjuk.
Az előkészített tortaformába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben (légkeverésnél 160 fokon) 30 percig sütjük.

A banánokat meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és meglocsoljuk citromlével.

A tejszínt a habfixálóval és vaníliás cukorral kemény habbá verjük. ( nálam hulala, vagy cukrászhab)

A banánokat kupola alakban a kihűlt tésztára halmozzuk. A tejszínt is kupola alakban simítjuk rá. A tetjét 25 dkg málnával kirakjuk. (Megszórhatjuk csokoládés banán chipsszel is) Vízgőz felett megolvasztott csokoládéval díszítjük.

Fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Mentés

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére