Medvehagymás májjal gombával rakott tészta
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tésztát sós vízben megfőzzük és leszűrjük.
A hagymát, májat és a gombát felszeleteljük.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk piros paprikával és hozzáadjuk a gombát. Amikor majdnem kész, belekeverjük a májat, hozzáadjuk a borsot, az aprított petrezselymet és medvehagymát, majd készre főzzük. Sózzuk és hozzáadjuk a két egész tojást. Hagyjuk kihűlni kicsit.
Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, beletesszük a tészta felét,rásimítjuk a tölteléket, és betakarjuk a tészta másik felével.
Tetejére öntjük a tejfölt és bőven megszórjuk a reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben, maximum hőmérsékleten addig sütjük, amíg a sajt rápirul. (nem kell sokáig sütni, hiszen az összetevők nem nyersek már)
Tipp / megjegyzés:
Vendégváráshoz ideális étel, előre el lehet készíteni, csak a sütőbe kell rakni mikor a vendégek megérkeznek és nem kell mellette állni.