Főoldal / Egytálételek / Medvehagymás májjal gombával rakott tészta

Medvehagymás májjal gombával rakott tészta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Medvehagymás májjal gombával rakott tészta

Medvehagymás májjal gombával rakott tészta 1

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csigatészta
  • 50 dkg csirkemáj
  • 50 dkg csiperkegomba
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 tk piros paprika
  • 1 mk bors
  • 10-12 szál medvehagyma
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 0,5 dl olaj
  • 2 egész tojás
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tésztát sós vízben megfőzzük és leszűrjük.

A hagymát, májat és a gombát felszeleteljük.

A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk piros paprikával és hozzáadjuk a gombát. Amikor majdnem kész, belekeverjük a májat, hozzáadjuk a borsot, az aprított petrezselymet és medvehagymát, majd készre főzzük. Sózzuk és hozzáadjuk a két egész tojást. Hagyjuk kihűlni kicsit.

Egy hőálló tálat kikenünk zsiradékkal, beletesszük a tészta felét,rásimítjuk a tölteléket, és betakarjuk a tészta másik felével.

Tetejére öntjük a tejfölt és bőven megszórjuk a reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, maximum hőmérsékleten addig sütjük, amíg a sajt rápirul. (nem kell sokáig sütni, hiszen az összetevők nem nyersek már)

Tipp / megjegyzés:
Vendégváráshoz ideális étel, előre el lehet készíteni, csak a sütőbe kell rakni mikor a vendégek megérkeznek és nem kell mellette állni.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére