Főoldal / Torták / Meggyes sztracsatellatorta

Meggyes sztracsatellatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Meggyes sztracsatellatorta

Meggyes sztracsatellatorta

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 15 dkg vaj, vagy Rama
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél csomag sütőpor
  • 1 evőkanál gorombára darált kávészem

A krémhez:

  • fél üveg meggybefőtt
  • 10 db tejkaramella
  • 6 dl tejszín
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 csomag habfixáló

A tetejére:

  • 1 kávéskanál kakaópor
  • 10 dkg csokoládéforgács
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Glutén mentes: nem
Nehézség: Normál Laktóz mentes: nem

Elkészítés:

A tésztához a vajat megolvasztjuk. Összekeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kávét, és beledolgozzuk a vajat. Tortaformába tesszük a masszát, előmelegített sütőben megsütjük.

A krémhez összevágjuk a tejkaramellát, beletesszük a tejszínbe, és addig melegítjük, míg fel nem olvad, de csak addig. Hűtőszekrényben lehűtjük, ha hideg, habverővel felverjük a habfixálóval együtt, és még hozzáadjuk a vaníliás cukrot.

A csokoládét reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a habhoz a meggyel együtt, óvatosan elkeverjük.

Rátesszük a kihűlt tészta tetejére a tejszínt, díszítjük kakaóporral és csokoládéforgáccsal. Hűtőbe tesszük.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon különleges ebben a süteményben az ízek kavalkádja.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére