Mokkakrémes mandulatorta
Hozzávalók:(26 cm-es formához) A tésztához:
A krémhez:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mandulalisztet elkeverjük a darált mandulával és a sütőporral, majd a tojásfehérje habba forgatjuk óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
A masszát, sütőpapírral bélelt 26 centiméteres tortaformába simítjuk és 160 fokon, lassú tűzön kb. 50 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd három lapba vágjuk.
Amíg a tészta sül és hűl készítsük el a krémet:
A puha vajat 10 dkg porcukorral kihabosítjuk, és beledolgozzuk a fekete kávét. Az 5 tojás sárgáját a maradék porcukorral gőz fölött felfőzünk és ha kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A krém színét nescaféval hangsúlyosabbá tehetjük.
A tortalapot megtöltjük majd bevonjuk a krémmel, végül a pörkölt mandulával díszítjük.
Különlegesen finom torta és egyszerű elkészíteni.
Tipp / megjegyzés:
Ha nincs mandulaliszt, akkor 25 dkg hámozott darált mandulához 2 evőkanál zsemlemorzsát teszünk.