Főoldal / Torták / Mokkakrémes mandulatorta

Mokkakrémes mandulatorta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Mokkakrémes mandulatorta

Mokkakrémes mandulatorta

Hozzávalók:

(26 cm-es formához)

A tésztához:

  • 10 tojás fehérje
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg hámozott darált mandula
  • 10 dkg mandulaliszt
  • 1 kk. sütőpor

A krémhez:

  • 10+10 dkg porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 5 ek. nagyon erős feketekávé
  • 5 tojás sárgája

A díszítéshez:

  • 15 dkg tisztított pörkölt mandula
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 8 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mandulalisztet elkeverjük a darált mandulával és a sütőporral, majd a tojásfehérje habba forgatjuk óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze.
A masszát, sütőpapírral bélelt 26 centiméteres tortaformába simítjuk és 160 fokon, lassú tűzön kb. 50 percig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni, majd három lapba vágjuk.

Amíg a tészta sül és hűl készítsük el a krémet:
A puha vajat 10 dkg porcukorral kihabosítjuk, és beledolgozzuk a fekete kávét. Az 5 tojás sárgáját a maradék porcukorral gőz fölött felfőzünk és ha kihűlt, a vajas krémhez keverjük.
A krém színét nescaféval hangsúlyosabbá tehetjük.

A tortalapot megtöltjük majd bevonjuk a krémmel, végül a pörkölt mandulával díszítjük.
Különlegesen finom torta és egyszerű elkészíteni.

Tipp / megjegyzés:

Ha nincs mandulaliszt, akkor 25 dkg hámozott darált mandulához 2 evőkanál zsemlemorzsát teszünk.

Mokkakrémes mandulatorta 5.00/5 (1 értékelés)

Békefi Zsuzsi (11 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére