Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Narancsos-csokis bonbon vagy szaloncukor

Narancsos-csokis bonbon vagy szaloncukor

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos-csokis bonbon vagy szaloncukor

Narancsos-csokis bonbon vagy szaloncukor 3

Hozzávalók:

  • (Kb 25-30 darabhoz)
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 15 dkg darált mandula (lehetőleg hántolt)
  • 1 tojásfehérje
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1/2 narancs leve
  • pár csepp narancs likőr (elhagyható)

A bevonáshoz:

  • 20-25 dkg étcsokoládé
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Egy edényben keverjük össze a porcukrot, mandulát, a narancs reszelt héját és levét.

Vízgőz felett olvasszuk fel a 10 dkg csokoládét. Az olvasztott csokoládét adjuk hozzá a mandulás keverékhez, majd robotgéppel alaposan dolgozzuk össze. Tegyük vissza a tűzhelyre, és alacsony lángon olvasszuk, kevergessük, míg a cukor teljesen feloldódik benne.

Adjuk a meleg masszához a pici sóval felvert fehérjehabot, és jól keverjük bele. (ehhez már elég kanalat használni) Hagyjuk hűlni, hogy jól formázható masszát kapjunk.

Vizes kézzel formázzunk belőle bonbon vagy szaloncukor méretű golyókat. Sorakoztassuk egy tálcára, és tegyük hűtőbe, hogy kicsit lehűljön és megkössön.

A kihűlt golyókat mártsuk vízgőz felett megolvasztott csokoládéba, majd sütőpapíron, vagy rácson hagyjuk teljesen megszáradni.

A tetejére, mielőtt megköt a bevonat, ízlés szerint szórhatunk szeletelt mandulát, színes cukrokat, kókuszreszeléket is.

Tipp / megjegyzés:
Bonbon és szaloncukor formában készítve is elismerést zsebelhetünk be vele.

Narancsos-csokis bonbon vagy szaloncukor 5.00/5 (2 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére