Főoldal / Desszertek / Narancsos sütőtök mousse babapiskótával – paleo

Narancsos sütőtök mousse babapiskótával – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Narancsos sütőtök mousse babapiskótával – paleo

Narancsos sütőtök mousse babapiskótával - paleo

Hozzávalók:

A babapiskótához:

  • 4 tojás
  • 4 ek. erythritol (por alakú)
  • 6 ek. őrölt mandula
  • 1 ek. nyílgyökérpor
  • 1 ek. olvasztott kókuszolaj

A mousse hozzávalói:

  • 40 dkg sült sütőtök
  • 2 dl friss narancslé
  • 1 kezeletlen narancs reszelt héja (opcionális)
  • 5 dkg erythritol (csak akkor, ha nem elég édes a sütőtök)
  • 5 lap zselatin
  • 1/2 rúd vanília magjai
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1/4 tk. mézeskalács fűszerkeverék (opcionális)
  • 2,5 dl behűtött kókuszkrém
  • 1 dl narancslé a piskótákhoz
  • kakaópor a díszítéshez
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A babapiskóta egyszerű mandulás piskótából készül. Az egész tojásokat a porrá őrölt édesítővel keverjük habosra mixerrel. Ezalatt a térfogata a többszörösére nő, sűrű krém lesz belőle. Óvatosan forgassuk bele az őrölt mandulát és a nyílgyökérport, majd az edény széléről csurgassuk bele az olvasztott kókuszolajat és lazán forgassuk össze az egészet.

Két nagyméretű tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztát habzsákba töltjük, közepes lyukat vágunk rá, és babapiskóta alakot nyomunk a tepsire egymástól távolabb, mert sütés közben megnőnek. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 12-15 perc alatt megsütjük őket. A legjobb előzőleg elkészíteni, hogy a piskóták megszáradjanak és kihűljenek. (Én most frissen készítettem, és miután megsült lecsökkentettem a hőfokot 100 fokra és még kb 1 órát szárítottam a piskótákat.)

A sütőtököt sütőben megsütjük, majd kikaparjuk a belsejét, és 1,5 deci narancslével leturmixoljuk. A zselatinlapokat áztassuk hideg vízbe 5 percre, a maradék narancslevet melegítsük fel, adjuk hozzá a megduzzadt zselatint és keverjük el. A zselatinos keveréket, adjuk a sütőtökhöz, és keverjük össze. Ha nem elég édes, az édesítőt is adjuk hozzá,  legvégül a fűszereket is keverjük bele.

A behűtött kókuszkrémet verjük fel, majd amikor a püré dermedni kezd, forgassuk bele.

Készítsünk elő egy közepes lapos tálat, a babapiskótákat egyenként mártsuk bele a narancslébe, és tegyünk belőle egy sort a tál aljára. Kanalazzuk rá a mousse felét, majd megint egy réteg piskóta jön, a tetejére pedig mousse következik.

Hűtsük be, amíg megszilárdul, majd díszítsük kakaóporral és kockára vágva tálaljuk.

A babapiskótából érdemes többet készíteni, mert a gyerekek nagyon szeretik és sokféle desszerthez felhasználható.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére