Főoldal / Desszertek / Néger kocka Tündi konyhájából

Néger kocka Tündi konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Néger kocka Tündi konyhájából

Néger kocka Tündi konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg rétesliszt
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg kristály cukor
  • 2 dl tej
  • 3 ek. kakaópor (cukrozatlan)
  • 10 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 1 cs. sütőpor

A tészta kenéséhez:

  • sárgabarack lekvár

A habhoz:

  • 8 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor
  • 1 ek. citrom leve

A mázhoz:

  • 4 ek. porcukor
  • 3 ek. kakaópor
  • 10 dkg margarin
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20cm x36cm)

A margarint a cukorral alaposan kikeverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat. Beledolgozzuk a tejet. Végül apránként belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós tésztamasszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük. (Tűpróba)

Amíg a tészta sül elkészítjük a habot: Vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá felverjük.

A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd rásimítjuk a fehérje habot. Visszatesszük a süteményt sütőbe, alacsony hőfokon egy kicsit még sütjük (kb. 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.

Elkészítjük a kakaós mázat: A margarint a porcukorral és a kakaóporral alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen a kemény habra öntjük és elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a kakaós massza megszilárduljon. Tálalás előtt, vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.

Mentés

Mentés

Néger kocka Tündi konyhájából 4.00/5 (3 értékelés)

Tündi konyha (134 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére