Néger kocka Tündi konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A tészta kenéséhez:
A habhoz:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20cm x36cm)
A margarint a cukorral alaposan kikeverjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgákat. Beledolgozzuk a tejet. Végül apránként belekeverjük a sütőporral és a kakaóporral kevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a kakaós tésztamasszát. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt megsütjük. (Tűpróba)
Amíg a tészta sül elkészítjük a habot: Vízgőz felett a tojásfehérjét a citrom levével és a porcukorral kemény habbá felverjük.
A megsült tésztára még melegen rákenjük a lekvárt, majd rásimítjuk a fehérje habot. Visszatesszük a süteményt sütőbe, alacsony hőfokon egy kicsit még sütjük (kb. 110 fokon és 10-15 percig), hogy a hab egy kicsit szikkadjon.
Elkészítjük a kakaós mázat: A margarint a porcukorral és a kakaóporral alacsony hőfokon összeolvasztjuk és még melegen a kemény habra öntjük és elsimítjuk.
Hűtőbe tesszük pár órára pihenni, hogy a kakaós massza megszilárduljon. Tálalás előtt, vízbe mártott késsel egyforma kockákra felvágjuk.