Négylapos krémes
Hozzávalók:A tésztához:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A szalalkálit az 1 dl tejben feloldjuk és a többi anyaggal együtt tésztát gyúrunk.
Majd 4 egyforma cipót formálunk belőle. /sűrűn lisztezzük, mert a tészta ragad /
Kinyújtjuk és sütőpapíron a tepsi hátulján vagy sütőlemezen előmelegített sütőben 160 fokon kb 10 perc alatt készre sütjük.
Krém:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kevés cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját kikeverjük a cukorral, pudingporral lassan hozzáöntve a tejet és a felolvasztott vajat. Feltesszük forrni. /én vízgőz felett csináltam, mert így biztos nem ég le / Állandóan kevergetve besűrítjük, majd óvatosan beledolgozzuk a tojáshabot.
Még melegen megkenjük a lapokat a krémmel. Ha kihűlt, másnapig hűtőben tároljuk.
Felvágni csak másnap szabad, mert a tészta frissen törik !!!
Vaníliás porcukorral meghintjük a tetejét.
Jó étvágyat kívánok!