Őszibarackos-joghurtos őzgerinc
Hozzávalók:
A barack zseléhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd melegíteni kezdjük, amíg elolvad benne a cukor és a zselatin.
Felforrnia nem szabad. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és lehúzzuk a tűzről.
Míg a joghurt langyosra hűl, a tejszínből kemény habot verünk.
Óvatosan a nagyon langyos joghurtba keverjük. Az őszibarackot meghámozzuk, felkockázzuk, majd a joghurtos krémbe keverjük.
Folpackkal bélelt őzgerincformába öntjük, és a hűtőszekrénybe tesszük 2-3 órára.
Elkészítjük a barackzselét. A barackokat megpucoljuk, összevágjuk, majd a vízzel és a cukorral együtt összeturmixoljuk.
Egy lábosba öntjük, hozzáadjuk a zselatint és addig melegítjük, míg feloldódik benne. A langyosra hűlt barackzselét a megdermedt joghurtos rétegre öntjük, majd visszatesszük a hűtőbe, míg megdermed.
A megdermedt őszibarackos-joghurtos őzgerinc süteményt kiborítjuk a formából, majd a habfixálóval és a porcukorral felvert tejszínnel díszítjük.
Ízlés szerint barack darabokat és fehér csoki forgácsot is tehetünk a tetejére.
Tipp / megjegyzés:
Az elkészítési idő a hűtés idejét nem tartalmazza.
Cukor helyett xilittel, nyírfacukorral is elkészíthető.