Főoldal / Desszertek / Paleo marshmallow (pillecukor)

Paleo marshmallow (pillecukor)

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paleo marshmallow (pillecukor)

Paleo marshmallow (pillecukor)

Hozzávalók:

  • 3 nagy tojásfehérje (lehetőleg bio)
  • 4 ek. zselatin (2,8 dkg)
  • fél tk. citromlé
  • 8 dkg por alakú eritrit
  • 15 csepp folyékony Stevia (sima vagy vaníliás)
  • 2,5 dl víz
  • csipet só
  • 1 rúd vanília

A forgatáshoz:

  • finomra őrölt kókuszreszelék
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A víz felében feloldjuk a zselatint és félretesszük. A tojásfehérjéket mixerrel elkezdjük felverni, amikor félkemény, kanalanként hozzáadjuk az édesítőt, a csipet sót, a vanília kikapart magjait, a citromlevet, a Steviát és kemény habbá verjük.

A maradék vizet felforraljuk, hozzáöntjük a zselatinhoz és addig keverjük, míg feloldódik.

A tojáshabot közepes fokozaton elkezdjük keverni, és nagyon lassú sugárban hozzá csurgatjuk a forró zselatinos keveréket, majd magas fokozaton még 3-5 percig keverjük, amíg jó krémes nem lesz.

Egy jénai tálat kibélelünk folpackkal, megszórjuk az őrölt kókuszreszelékkel és ebbe simítjuk bele a habot, aminek kanállal elegyengetjük a tetejét.

Lehet áfonyalével, vagy gyümölcslével színezni, a zselatinhoz használt víz egy részét gyümölcslére cserélésével.

A hab tetejét is megszórjuk a kókusszal és pár órára hűtőbe tesszük. Később kiborítjuk egy vágólapra, lehúzzuk róla a fóliát, felvágjuk és meghempergetjük kókuszban.

Lehet csokiba is mártani, úgy is finom. A nyers tojás miatt hűtőben kell tárolni, ahol 2-3 napig áll el.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére