Főoldal / Desszertek / Paleo “Oreo” keksz

Paleo “Oreo” keksz

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Paleo “Oreo” keksz

Paleo "Oreo" keksz

Hozzávalók:

(kb. 18 db töltött kekszhez)

  • 17 dkg finomra őrölt mandula
  • 9 dkg nyílgyökér por
  • 3 dkg kakaópor
  • 5-6 ek. kókuszolaj (szobahőmérsékletű)
  • 2 ek. kókusztej
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 4 ek. juharszirup

A töltelékhez:

  • 6 ek. kókuszolaj
  • 1 rúd vanília magjai
  • 2 ek. kókuszkrém (lehet víz is)
  • 1 ek. juharszirup (ízlés szerint)
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A töltelékkel kezdjük. A lényeg, hogy minden szobahőmérsékletű legyen, akkor szép simára lehet keverni. Ez igen kevés mennyiség, így egy kis habverőt használjunk, hogy simára keverjük a hozzávalókat, de ezt el lehet kézi mixerrel is végezni. Ha túl lágy lenne, akkor a hűtőbe kell tenni, mire a keksz kisül, addig megdermed és használható lesz töltésre.

A kekszhez egy tálban elvegyítjük a száraz hozzávalókat. Egy másik tálban a többi hozzávalót elkeverjük, majd hozzáadjuk a száraz hozzávalókhoz és összegyúrjuk.

(Ha esetleg nem áll össze a tészta, egy pici vizet vagy kókusztejet lehet hozzá önteni, de nekem nagyon jó állagú, jól kezelhető volt a masszám.)

Folpackba csomagolva negyed órára a hűtőbe tesszük.

Szilikon lapon kinyújtjuk és kiszúrjuk a kekszeket, majd sütőpapíros tepsin 175 fokra előmelegített sütőben 9-10 perc alatt megsütjük.

A kihűlt kekszeket 1-1 teáskanálnyi krémmel összetöltjük. Hűvös helyen, vagy hűtőszekrényben tároljuk. Ha hűtőbe tesszük, fogyasztás előtt 20perccel vegyük ki belőle.

Frissen elég kemény, ropogós, de másnapra a krémtől megpuhul.

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére