Főoldal / Desszertek / Panettone – paleo

Panettone – paleo

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Panettone – paleo

Panettone - paleo

Hozzávalók:

  • 12 dkg kókuszolaj
  • 3 ek. méz
  • 1,5 dl cukor- és adalékmentes kókusztejszín (vagy mandulatejszín, de sűrű paleo tej  is jó)
  • 2 ek. citromlé
  • 8  dkg eritrit
  • 15 dkg darált mandula
  • 10 dkg nyílgyökérpor
  • 5 dkg tápióka keményítő
  • 3 dkg kókuszliszt
  • 3 nagy ek. útifűmaghéj
  • 2 tk. szódabikarbóna
  • 1/2 tk. kardamom
  • 1/2 tk. gyömbér
  • kb. 20 dkg aszalt gyümölcs aprítva (datolya, vörös áfonya, sárgabarack, füge, mazsola, aszalt szilva)
  • 3 tojás
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: igen

Elkészítés:

Egy fazékban a kókuszolajat, az édesítőt, a tejszínt és a mézet összemelegítjük, de csak addig, míg a kókuszolaj és az édesítő teljesen felolvad, majd félretesszük. A száraz hozzávalókat az aszalt gyümölcsök kivételével egy tálban elvegyítjük. Adjuk a folyékony hozzávalókhoz, majd alaposan keverjük el. Ilyenkor még nagyon folyós a massza, ahogy hűl, úgy fog összeállni.

Hagyjuk langyosra hűlni, ekkora már szilárdabb lesz a tészta. Egyenként adjuk hozzá az egész tojásokat és fakanállal keverjük simára, majd keverjük bele az aszalt gyümölcsöket is.

A formát béleljük ki sütőpapírral, és öntsük bele a tésztát. ( ha a forma szilikonos vagy teflonos, akkor nincs rá szükség) Tegyük be a 160 fokra előmelegített sütőbe, és légkeveréssel süssük kb 45-50 percig. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsült e. Ha kész, hagyjuk legalább langyosra hűlni a formában, majd óvatosan vegyük ki és rácson hűtsük ki teljesen.

Tipp / megjegyzés:
Nagyon finom lett, van ugyan panettone formám, de, hogy hol, azt nem tudom, így egy kicsi fazékban sütöttem meg (16 cm átmérőjű és 14 cm magas), amit kibéleltem alul és az oldalát is sütőpapírral. Akár muffin formában is lehet mini panettonékat készíteni, persze rövidebb sütési idővel. Nagyon gazdag, tartalmas és finom sütemény, egy csésze kávéhoz vagy teához is tökéletes.

Mentés

Mentés

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére