Pecsenyekacsa zúzapörkölt tarhonyával
Hozzávalók:
A tarhonyához:
|
|
Elkészítés:
A zúzát alaposan megtisztítjuk, megmossuk, majd mérettől függően 2-3 darabba vágjuk. A hagymákat apróra a paprikát, paradicsomot kis kockákra vágjuk.
A zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát, rátesszük a fokhagymát, köményt, paprikákat, paradicsomot és 10-15 percig együtt pároljuk.
Hozzáadjuk a feldarabolt zúzát. Sózzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét elfövi.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak kevés vizet öntve alá fedő alatt puhára pároljuk.
Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
A tarhonyát kevés zsiradékon arany barnára pirítjuk, felöntjük két és félszeres sós forró vízzel. Addig főzzük míg, a vizet elfövi, majd lefedjük, és 10-15 percet hagyjuk állni. Tálalás előtt villával átkeverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!