Petrezselymes csirkelepény párolt rizzsel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk, és megsózzuk.
A petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd kevés olajon átpirítjuk.
A kenyérszeleteket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a petrezselyemzöldhöz adjuk. Beletesszük a tojásokat, és a zúzott fokhagymát, majd sóval őrölt borssal, és delikáttal fűszerezzük. Jól összekeverjük a tölteléket, majd tűz felett átforgatjuk.
Egy tűzálló tepsit meghintünk pici delikáttal és őrölt borssal, majd a csirkemell szeleteket szorosan egymás mellé helyezzük.
Ezt követően kanál segítségével a petrezselymes masszát a csirkemell szeletekre helyezzük.
Kevés olajjal meglocsoljuk, alufóliával lefedjük a tepsit, majd a forró sütőbe helyezzük.
Miután a hús megpuhult, a fóliát levesszük a tepsiről, és készre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Tálalhatjuk párolt rizzsel, burgonyapürével, de puha kenyérrel is nagyon finom.