Főoldal / Desszertek / Rizskoch Erzsike konyhájából

Rizskoch Erzsike konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rizskoch Erzsike konyhájából

Rizskoch Erzsike konyhájából

Hozzávalók:

  • 1 bögre rizs
  • 1 liter tej
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 4-5 ek. cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 db  citrom reszelt héja
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A rizst 1-2 dl vízben megpároljuk. Amikor elkezd duzzadni, hozzáadjuk a tejet és a sót, és tejberizst főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni. (Nem baj, ha nem főtt teljesen puhára a rizs, mert pihentetés közben felszívja a tejet és megpuhul).

A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a lereszelt citrom héjjal, majd a langyos tejberizshez adjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan a masszához keverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a rizst, és közepesen meleg sütőben kb. 15 percig sütjük.
Ízlés szerint találjuk. (én ribizli dzsemmel találtam)

Rizskoch Erzsike konyhájából 4.33/5 (3 értékelés)

Buzási Lászlóné Erzsébet (88 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére