Főoldal / Egytálételek / Rókagombás tejszínes metélt

Rókagombás tejszínes metélt

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Rókagombás tejszínes metélt

Rókagombás tejszines metélt

Hozzávalók:

  • 20 deka rókagomba 
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 10 deka fekete erdő sonka
  • 2 evő kanál olaj
  • őrölt bors
  • 2 deci főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 cs. széles metélt tészta
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 kisebb paradicsom
  • 5 deka reszelt sajt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A gombát és a hagymát felszeleteljük.
A sonkát kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk,majd kiszedjük. A felszeletelt hagymát beletesszük az olajba, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát is.
kb 5 percig együtt pirítjuk és a végén megsózzuk, borsozzuk.

Hozzáadjuk a főzőtejszínt, a zúzott fokhagymát és 2-3 perc alatt összeforraljuk.

A tésztát sós forró vízben kifőzzük, majd leszűrjük, leöblítjük és összekeverjük a gombás tejszínes mártással. A paradicsomot apró kis kockákra vágjuk, és a tésztához keverjük.

Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére