Főoldal / Szárnyas Ételek / Sajtos göngyölt csirkemell

Sajtos göngyölt csirkemell

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sajtos göngyölt csirkemell

Sajtos göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemell filé
  • 30 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 szál újhagyma
  • 2 db hegyes erős paprika / vagy nem erős zöld kaliforniai paprika /
  • 2 db piros kápia paprika
  • 8 szelet bacon
  • őrölt fehér bors
  • szárnyas fűszerkeverék
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csirkemelleket középen éles késsel szétnyitjuk, de nem vágjuk át. Kiklopfoljuk, sózzuk, és szárnyas fűszerkeverékkel megszórjuk. A hagymát és a paprikákat kis kockákra vágjuk.

A reszelt sajtba  belekeverjük az újhagymát, az összevágott paprikát, az őrölt borsot és a sót /ha szükséges/.

A sajtot elosztjuk a csirkemelleken, feltekerjük, és 2-2 szelet baconbe göngyöljük. Egyesével szorosan alufóliába tekerjük.

A tekercseket tepsibe vagy sütőrácsra tesszük,és közepes lángon kb. 20-25 percig sütjük. A végén levesszük róluk a fóliát, és megpirítjuk a bacont.

Köretnek párolt zöldséget készítettem mellé, de tálalható rizzsel, salátákkal, és burgonya körettel is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére