Saláta paradicsomos sprotnival tojással ruccolás bruschettával

        
        
        
Hozzávalók:
- 1 doboz (160 g) sprotni paradicsomos szószban
 
- 1 db tojás
 
- 1/2 zacskó (40 g) ruccola saláta
 
- kék sajt
 
- 2 db koktélparadicsom
 
- chili paprikával töltött olívabogyó
 
- mag nélküli fekete olívabogyó
 
- száras caprigyümölcs
 
- chilis olívaolajban érlelt fokhagyma
 
- 1 gerezd fokhagyma
 
- extraszűz olívaolaj
 
- ecet
 
- citrom
 
- fehér bor
 
- só
 
- őrölt fekete bors
 
- toast kenyér
 
 
 | 
| Elkészítési idő: | 
15 perc | 
Fogyókúrás: | 
nem | 
 
| Költség: | 
500-1000 FT | 
Vegetáriánus: | 
nem | 
 
| Adagok: | 
1 főre | 
Gluténmentes: | 
nem | 
 
| Nehézség: | 
Nagyon egyszerű | 
Laktózmentes: | 
nem | 
 
 
  | 
Elkészítés:
A tojást megfőzöm, félbevágom. A citromból vágok egy szeletet.
Egy mélytányérba öntök ecetet, olívaolajat, fehérbort, csavarok bele citromot. Beleteszem a salátát, fűszerezem, összekeverem, rápakolom a hozzávalókat, rámorzsolom a kék-sajtot.
Díszítem egy szelet citrommal.
A toastot megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, locsolok rá olívaolajat.
 Hobbychef (702 Recept)Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.