Főoldal / Desszertek / Aprósütemények / Sárgarépás-diós cookie

Sárgarépás-diós cookie

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Sárgarépás-diós cookie

Sárgarépás-diós cookie

Hozzávalók:

  • 6 dkg puha vaj
  • 4 dkg cukor
  • pár csepp vanília aroma
  • 1 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 15 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 kk. fahéj
  • 3-4 csipet őrölt szerecsendió
  • 6 dkg reszelt sárgarépa
  • 3 dkg dió

A bevonathoz:

  • 6 dkg lágy krémsajt
  • 3 dkg puha vaj
  • 1 narancs resztelt héja
  • 12 dkg porcukor

A díszítéshez:

  • dió
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Simára keverjük a puha vajat és a cukrot. Belekeverjük a vaníliát és a tojást. Ezt követik a száraz hozzávalók. Addig keverjük, amíg össze nem áll a massza. Végül belekerül a reszelt répát és a darált vagy durvára vágott diót.

Evőkanállal diónyi halmokat rakunk a masszából egymás mellé a sütőpapírral borított tepsinkre és 8-9 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Akkor jó, ha a sütik egy kicsit felpúposodtak. 2 percig hűtjük a tepsin majd egy sütőrácsra sorakoztatjuk őket és kihűtjük.

Elkészítjük a bevonatot:

A krém minden összetevőjét egy tálba tesszük és összeverjük. Az összes kekszre teszünk a bevonatból és ízlés szerint dióval díszítjük őket.

Értékeld a receptet

Szólj hozzá!

A lap tetejére