Sárgarépás-diós cookie
Hozzávalók:
A bevonathoz:
A díszítéshez:
|
|
Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Simára keverjük a puha vajat és a cukrot. Belekeverjük a vaníliát és a tojást. Ezt követik a száraz hozzávalók. Addig keverjük, amíg össze nem áll a massza. Végül belekerül a reszelt répát és a darált vagy durvára vágott diót.
Evőkanállal diónyi halmokat rakunk a masszából egymás mellé a sütőpapírral borított tepsinkre és 8-9 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Akkor jó, ha a sütik egy kicsit felpúposodtak. 2 percig hűtjük a tepsin majd egy sütőrácsra sorakoztatjuk őket és kihűtjük.
Elkészítjük a bevonatot:
A krém minden összetevőjét egy tálba tesszük és összeverjük. Az összes kekszre teszünk a bevonatból és ízlés szerint dióval díszítjük őket.