Főoldal / Főzelékek / Spenót pörkölttel

Spenót pörkölttel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Spenót pörkölttel

Spenót pörkölttel

Hozzávalók:

  • 50 dkg hús
  • 1 nagy fej hagyma
  • bors
  • babérlevél
  • pörköltszaft
  • ételízesítő
  • 50 dkg spenót
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 dl tej
  • olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 kicsi tejföl
  • 1 kg burgonya
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst felkockázzuk, a hagymát apróra vágjuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a húst amit fehéredésig dinsztelünk. Fel engedjük vízzel, befűszerezzük, és készre pároljuk.

A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és összetörjük.

Az olajon a lisztből rántást készítünk, majd felengedjük tejjel, csomómentesre elkeverjük. Sózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a spenótot. Alacsony lángon készre főzzük, mikor megfőtt bele keverjük a tejfölt, összeforraljuk.

A spenótot tört burgonyával és a pörkölttel kínáljuk.

Tipp / megjegyzés:
Ez mellé még főzhetünk tojást, aki úgy szokta meg, még tartalmasabb lesz a főzelékünk.

Értékeld a receptet

Mária Bársonyné Dankovics (279 Recept)

Anya vagyok és feleség aki szeret főzni, sütni. Szeretek új dolgokat alkotni, a családom a kritikusaim, ők mondanak véleményt az elkészített ételekről és a sütikről. Emellett szeretném a régi családi recepteket bemutatni mert a régi háziasszonyok tudtak olcsón, finomat készíteni. Ez a célon hogy a fiatal háziasszonyok is tanulhassanak tőlem, nekem ez okoz örömet ha átadhatom amit én tanultam !!!


Szólj hozzá!

A lap tetejére