Főoldal / Hal ételek / Sült hekk

Sült hekk

 Sült hekk

Sült hekk

Hozzávalók:

A halhoz:

  • 4 db hekk (törzs vagy filé)
  • 6-8 tk. só

A bundához:

  • 20 dkg búzaliszt
  • 8 dkg fűszerpaprika

A sütéshez:

  • 2 l étolaj
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A hekktörzsek hasát vágjuk végig. Mindkét oldalukat beirdaljuk 1-1,5 centiméterenként.
Ha hekk filét sütünk akkor csak az egyik oldalát irdaljuk be.

A hekket alaposan sózzuk be. Nyugodtan sózzuk, mert nehéz elsózni, de könnyű sótlanra készíteni. Jól dörzsöljük is bele a résekbe is jusson belőle.

A lisztet keverjük össze a pirospaprikával majd terítsük el egy tálban vagy tálcán.

A halakat alaposan forgassuk bele a paprikás lisztbe. A belsejét (ha egész törzset készítünk), és az irdalások közötti részeket is lisztezzük be.
Az olajat egy magasabb falú edényben hevítsük fel kb. 180 fokra majd méretétől függően 10-12 perc alatt többször megforgatva süssük szép ropogósra a hekket.
Papírtörlőre szedve itassuk fel róla a felesleges olajat.

Friss kenyérrel vagy sült burgonyával és az elmaradhatatlan kovászos uborkával kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére