Főoldal / Szárnyas Ételek / Szilvamártásban sült csirkeszárny

Szilvamártásban sült csirkeszárny

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Szilvamártásban sült csirkeszárny

Szilvamártásban sült csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 6 darab csirke szárny
  • 20 -25 deka szilva
  • 3 kanál ketchup
  • 2 kanál cukor
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 kanál almaecet
  • kevés csípős szósz
  • 2 kanál szójaszósz
  • reszelt gyömbér
  • citrom leve
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A csirke szárnyaknak a végét levágom, a többi részét mosás után besózom.

A ketchupot egy edénybe teszem hozzáadom a cukrot, a szilvát, és összeturmixolom. Az összes hozzávalót (a csirkeszárny kivételével) az edénybe teszem, a citrom levét hozzáadom és 10-15 perc alatt összefőzöm.

A csirke húst egy kis sütőedénybe teszem, és a szilva pácba beleforgatom. A maradék szilvás pácot a hús tetejére öntöm.

Fóliával letakarom, és szép sötét bordóra megsütöm.

Rizzsel tálalom.

Ha a ketchup erős akkor nem kell a mártásba külön csípős szósz.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére