Főoldal / Szárnyas Ételek / Tejfölös csirketokány

Tejfölös csirketokány

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejfölös csirketokány

Tejfölös csirketokány

Hozzávalók:

  • 50 deka filézett csirkemell de bármilyen más hús is lehet
  • 25 deka zöldborsó
  • 1 deci olaj
  • 1 közepes hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál pirospaprika
  • majoránna
  • 1 kisebb tv paprika 
  • 1 kisebb paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 deci tejföl
  • 1 ek liszt
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A húst megmosom és csíkokra szeletelem.

Az olajat felhevítem, hozzáadom a kockára vágott és zúzott hagymákat. Üvegesre párolom, majd hozzáadom a húst amit fehérre sütök rajta.
Ha kifehéredett hozzáadom az őrölt paprikát, majd sózom, borsozom, és majorannát teszek hozzá.

A paprikát, és paradicsomot felszeletelem, és a zöldborsóval együtt a húshoz adom. Kevés vízzel felöntöm, és puhára főzöm.
Amikor elkészült az étel, a tejföllel és egy kanál liszttel behabarom.

Rizzsel tálaltom.

Tejfölös csirketokány 4.33/5 (27 értékelés)

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére