Tejfölös pogácsa a Dédi receptje
Hozzávalók:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk, majd letakarva 1 órát pihentetjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, vékonyan lisztezzük, és összehajtjuk. Így pihentetjük 15 percig . Ezt a műveletet még háromszor megismételjük.
Az utolsó pihentetés után 1cm vastagra kinyújtjuk, egy éles késsel berácsozzuk a tetejét, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, és még 15 percig kelesztjük. Egy felvert tojással megkenjük a tetejét, és meg szórjuk reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.
Tipp / megjegyzés:
Ebből két gáztepsi mennyiség lesz, 3 nap múlva is puha, már ha marad belőle.