Tejszínes, meggyjoghurtos torta | Receptkirály.hu
Főoldal / Torták / Tejszínes, meggyjoghurtos torta

Tejszínes, meggyjoghurtos torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Tejszínes, meggyjoghurtos torta

Tejszínes, meggyjoghurtos torta

Hozzávalók:

24 cm-es formához

A piskótához:

  • 2×2 db tojás
  • 2×2 ek. porcukor
  • 2×2 ek. liszt
  • 2×1 ek. kakaópor
  • 2×1 tk. sütőpor
  • 2× 1 ek. étolaj
  • A krémhez:
  • 2 cs. epres pudingpor (főzős)
  • 2 ,5 dl tej
  • 2,5 dl meggybefőttlé
  • 4 ek. cukor (vagy ízlés szerint)
  • 350 g meggyes joghurt
  • 3,5 dl habtejszín
  • 10 g. zselatin
  • 20 dkg magozott meggy

A tetejére:

  • meggyszemek
  • 1 cs. piros tortazselé
  • 1,5 dl habtejszín
Elkészítési idő:1óra 30 percFogyókúrás:nem
Költség:1500-2000 FTVegetáriánus:nem
Adagok:6 főreGluténmentes:nem
Nehézség:NormálLaktózmentes:nem

Elkészítés:

Első lépés a piskóta lapok elkészítése, külön-külön.
Az egész tojásokat a cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk az étolajat majd a sütőporral és a kakaóval elkevert lisztet is.
Egy 24 cm-es kapcsos forma aljára sütőpapírt vágunk. Az egyik adag kakaós tésztalap masszáját belesimítjuk és 180 fokon 15 perc alatt megsütjük. A másik lappal is így járunk el.
(Egyben is süthető, akkor ketté vágjuk.)

Amíg a lapok sülnek készítsük el a krémet.

A magozott meggyet a meggylével és a cukorral 2-3 percig főzzük. A pudingporokat a tejjel simára keverjük majd a meggyhez öntjük.
Sűrűre felfőzzük.

A tűzről levéve botmixerrel pürésítjük, majd apránként a joghurtokat is hozzákeverjük.
A még meleg krémhez a zselatint is hozzá keverjük. Kézi elektromos habverővel jól összekeverjük, kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük és a kihűlt meggyes krémbe dolgozzuk.

Összeállítjuk a tortát.
A kapcsos forma aljába tesszük az egyik kakaós lapot. Ráöntjük a krém kb. 3/4 részét. (egy kicsit hagyunk a felső lapra belőle)
Rátesszük a krémre a második lapot, bevonjuk egy kis krémmel majd kirakjuk meggy szemekkel.

A torta zselét hátoldalán lévő utasítás szerint elkészítjük és a torta tetejére simítjuk. 1-2 órát a hűtőbe tesszük dermedni.
Tálalás előtt, forróvízbe mártott késsel körbe vágjuk a torta karika mentén és óvatosan levesszük róla.

Tálcára tesszük és tejszínhabbal díszítjük.

Értékeld a receptet

Vass Lászlóné (220 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére