Főoldal / Kelt tészták / Teljes kiőrlésű kakaós csiga

Teljes kiőrlésű kakaós csiga

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Teljes kiőrlésű kakaós csiga

Teljes kiőrlésű kakaós csiga

Hozzávalók:

  • 30 dkg fehér tönkölyliszt
  • 20 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 1 ek tejpor (el is maradhat)
  • 3 ek Xilit vagy cukor
  • 1 egész tojás + 1 sárgája
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 8 dkg olvasztott vaj
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

Az összes anyagot a dagasztótálba tesszük és jól bedagasztjuk. Letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 3 mm vastagra nyújtjuk. Megkenjük az olvasztott margarinnal és megszórjuk szűrőn keresztül bőségesen kakaóporral majd erre szórjuk a porcukrot. ( A kakaó befedi a tésztát és a porcukor pedig a kakaót).

A hosszabbik oldaláról feltekerjük mint egy bejglit és kb 3 cm vastag szeletekre vágjuk. Papírral bélelt tepsire hézagosan felsorakoztatjuk, és újabb 30 percet kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt  szép pirosra sütjük.

Teljes kiőrlésű kakaós csiga 4.50/5 (2 értékelés)

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére