Főoldal / Desszertek / Túrófánk Edit konyhájából

Túrófánk Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Túrófánk Edit konyhájából

Túrófánk Edit konyhájából

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg liszt
  • 3 ek. cukor
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 6 gr sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só

A sütéshez:

  • étolaj

A tálaláshoz:

  • porcukor
  • lekvár
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 0-500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Nagyon egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük.
A többi hozzávalót egy fakanállal összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a fehérje habot.
Vizes kézzel, közepes méretű gombócokat formázunk a masszából, majd kissé ellapítjuk.
Közepesen meleg étolajban mindkét oldalát arany színűre sütjük.
Először fedővel, majd fordítás után fedő nélkül süssük. A fánkoknak négy-öt perc kell, hogy szépen megsüljenek.

Ne tegyünk sokat az étolajba, mert sütés közben megnőnek.

Ha elkészültek, papírtörlőre szedjük őket, majd porcukorral meghintve, ízlés szerint lekvárral kínáljuk.

Mentés

Mentés

Túrófánk Edit konyhájából 3.67/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére