Túrós kígyórétes
Hozzávalók:
A túrós töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
A tésztához valókat összegyúrjuk, könnyen formázható, puha tésztát kell készíteni. 4 cipóra vágjuk.
A cipókat egyenként téglalapokká nyújtjuk, képzeletben 3 részre osztjuk. Így a két szélén lévő részeket ujjnyi
szélesen 45 fokban bevagdossuk.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A tésztacsíkok közepére igazítjuk egy csíkban a tölteléket, és két oldalról felváltva 1-1 csíkkal megfonjuk.
A tepsi aljára sütőpapírt helyezünk, és arra rakjuk a megfont tésztákat. 1 felvert tojással megkenjük a rudak tetejét, és kb. 15 perc kelesztés után előmelegített sütőben 200 fokon 30 perc alatt rózsaszínre sütjük.