Túrós pite Edit konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha vajat és a tejet apránként adagolva összedolgozzuk.
Jól nyújtható tésztát gyúrunk. A tésztát elfelezzük. Egyenként 22×33 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Az első lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük.
Hozzá adjuk a lisztet és a búzadarát is. A jól megmosott citrom reszelt héjával és mazsolával ízesítjük.
A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk és a másik tészta lappal beborítjuk.
Villával jól megszurkáljuk több helyen, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon a pitéből.
A tetejét felvert tojással lekenjük. 1 órát letakarva kelesztjük.
Közben még kétszer lekenjük tojással és egy villával csíkokat húzunk a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.