Főoldal / Desszertek / Túrós pite Edit konyhájából

Túrós pite Edit konyhájából

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Túrós pite Edit konyhájából

Túrós pite Edit konyhájából

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 15 dkg vaj (vagy margarin)
  • 3 db tojás sárgája

A töltelékhez:

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 75 dkg tehéntúró
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 ek. búzadara
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 dkg mazsola

A tetejére:

  • 1 db felvert tojás
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lisztet a cukorral, a sóval és az élesztővel összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a puha vajat és a tejet apránként adagolva összedolgozzuk.
Jól nyújtható tésztát gyúrunk. A tésztát elfelezzük. Egyenként 22×33 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk.
Az első lapot a sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

Elkészítjük a tölteléket. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük, majd a túróval krémesre keverjük.
Hozzá adjuk a lisztet és a búzadarát is. A jól megmosott citrom reszelt héjával és mazsolával ízesítjük.
A tölteléket a tésztára öntjük, elsimítjuk és a másik tészta lappal beborítjuk.

Villával jól megszurkáljuk több helyen, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon a pitéből.
A tetejét felvert tojással lekenjük. 1 órát letakarva kelesztjük.

Közben még kétszer lekenjük tojással és egy villával csíkokat húzunk a tetejére.
180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt szép aranybarnára sütjük.

Szeletelve, porcukorral meghintve kínáljuk.

Túrós pite Edit konyhájából 5.00/5 (3 értékelés)

Vass Lászlóné (277 Recept)

Konyhamánia Edit Módra facebook oldalamon sok-sok receptet találtok még tőlem. Látogassatok meg ott is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére