Túrós pite Eta konyhájából
Hozzávalók:A tésztához:
A töltelékhez:
|
|
Elkészítés:
Mivel a tésztát nem kell pihentetni, ezért érdemes először a túrótöltelékkel kezdeni.
A töltelékhez meg főzzük a pudingot az alábbiak szerint:
A pudingport, az étkezési keményítőt, és a vaníliát csomómentesre elkeverjük a fele tejben. A többi tejet is hozzáadva sűrű pépet főzünk belőle. Mikor már jól forr, levesszük a tűzhelyről és ekkor keverjük bele a 3 tojás sárgáját. ( Ha így csináljuk nem fog a sárgájától meg ikrásodni.) A pépet hagyjuk teljesen ki hűlni.
A túrót, és a porcukrot beletesszük egy nagyobb tálba, kézi mixerrel kevertetjük és apránként adagoljuk hozzá a hideg pudingos pépet. Belereszeljük a citrom héját, és beletesszük búzadarát. Az egészet gépi habverővel jó alaposan kikeverjük és félretesszük amíg összegyúrjuk a tésztát.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, elfelezzük, majd lisztezett munkalapon tepsi méretűre (30x40cm) nyújtjuk. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe.
A töltelékhez az 5 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verjük. (2 fehérje a tésztából és 3 a krémből marad) Óvatosan a túrós krémhez forgatjuk és az egészet rásimítjuk a tésztára.
A tészta másik felét is kinyújtjuk, és ráhelyezzük a töltelékre. Villával egyenletesen megszurkáljuk, hogy ne nagyon púposodjon fel sütés közben.
Előmelegített sütőben, 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.
Miután megsült, hűlni hagyjuk, majd kockára vágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.
Készítsétek el e finom túrós pitét, nem fogjátok meg bánni, jó étvágyat kívánok hozzá!