Tutti-frutti torta
Hozzávalók:A kakaós laphoz:
A sárga laphoz:
A töltelékhez:
A díszítéshez:
A mázhoz:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A sárgáját az olajjal, a cukorral és a vízzel habosra kikeverjük.
A lisztet a sütőporral és kakaóporral összekeverjük.
A sárgájás masszába, óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot, majd a lisztes keveréket.
Egy kisebb méretű (20cm), sütőpapírral bélelt vagy kikent tortaformába simítjuk és 170 fokon tűpróbáig sütjük.
A sárga tésztát is ugyanúgy készítjük, mint a kakaósat. Mindkét tortalapot 2-2 lapba vágjuk.
A pudingokat külön-külön megfőzzük a tejjel és a cukorral. A tejszínt kemény habbá felverjük.
A kihűlt tutti-frutti krémhez adjuk a tejszínt a csokishoz pedig 10 dkg margarint keverünk. Ezzel a két krémmel töltjük meg a tortát, a lapokat felváltva tesszük egymásra. A középső 5. tészta réteg a rumos tejbe forgatott babapiskótás réteg lesz. Az oldalát a kinyújtott színes marcipánnal vonjuk be a tetejére pedig a fehér marcipánból virágokat készítünk, aminek a közepéhez az arany ételfestéket használjuk.