Főoldal / Főzelékek / Újévi lencsefőzelék

Újévi lencsefőzelék

Újévi lencsefőzelék

Újévi lencsefőzelék

Hozzávalók:

  • 50 dkg lencse
  • 2 vastagszelet füstölt karaj
  • kb.10 cm parasztkolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 db babérlevél
  • olaj
  • 4-5 ek. liszt
  • 1 mk. pirospaprika
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek. cukor
  • 1 kk. ecet
  • 1 tk. mustár
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A lencsét előző nap beáztatjuk.

Másnap a karajt egy külön lábosban megfőzzük. A lencséről leöntjük a vizet, majd bőséges, tiszta vízben feltesszük főni. A forrástól számított 5 perc múlva leöntjük róla a főző levet.

Egy fej vöröshagymát apróra vágunk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. Ráöntjük a félpuha lencsét, felöntjük a füstölthús főzővizével, Beletesszük a főtt karajt és a kolbász karikákat, és a sóval valamint a babérlevéllel ízesítve puhára főzzük.

Elkészítjük a rántást. Az olajon megpirítjuk a lisztet, megszórjuk pirospaprikával, felengedjük hideg vízzel, csomómentesre keverjük, és berántjuk vele a kész főzeléket. A tejfölt elkeverjük a mustárral, majd hőkiegyenlítéssel a főzelékhez adjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.

A vele együtt főtt füstöltekkel és ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére