Vese velő
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A veséket nagyon alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük csíkokra, majd gyengén ecetes vízben áztatjuk 1-2 órát /2l vízhez 1 ek ecet/.
A velőket is megmossuk és lehártyázzuk.
A vöröshagymát felkockázzuk és apróra vágjuk. A zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és csak addig pirítjuk, amíg megérezzük az illatát, nehogy megkeseredjen.
Félrehúzzuk, megszórjuk piros paprikával.
Beletesszük a vesét és a fűszereket, átforgatjuk és pár percre fedőt teszünk rá. Ezalatt a vese levet enged.
Közben nagyobb darabokra vágjuk a megtisztított velőt is és a veséhez adjuk. További 5-6 percig főzzük és tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
A legfontosabb, hogy a tisztítást nagyon alaposan el kell végezni.