Főoldal / Sertés ételek / Vese velő

Vese velő

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vese velő

Vesevelő

Hozzávalók:

  • 6 db sertés vese
  • 25 dkg sertés velő
  • 2 közepes vöröshagyma
  • 1 duci fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 mk majoranna
  • só, bors ízlés szerint
  • erős paprika /elhagyható/
Elkészítési idő: 1 óra Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Bonyolult Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A veséket nagyon alaposan megtisztítjuk és felszeleteljük csíkokra, majd gyengén ecetes vízben áztatjuk 1-2 órát /2l vízhez 1 ek ecet/.

A velőket is megmossuk és lehártyázzuk.

A vöröshagymát felkockázzuk és apróra vágjuk. A zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és csak addig pirítjuk, amíg megérezzük az illatát, nehogy megkeseredjen.

Félrehúzzuk, megszórjuk piros paprikával.

Beletesszük a vesét és a fűszereket, átforgatjuk és pár percre fedőt teszünk rá. Ezalatt a vese levet enged.

Közben nagyobb darabokra vágjuk a megtisztított velőt is és a veséhez adjuk. További 5-6 percig főzzük és tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
A legfontosabb, hogy a tisztítást nagyon alaposan el kell végezni.

Értékeld a receptet


Szólj hozzá!

A lap tetejére