Vörösboros gombapaprikás nokedlivel párolt spenóttal
Hozzávalók:
A nokedlihez:
|
|
Elkészítés:
A hagymát felaprítom, a gombát megpucolom és felszeletelem. A paprikát és paradicsomot kockára vágom.
Egy serpenyőben olajom megdinsztelem a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ráteszem a paprikát, majd a gombát és a paradicsomot.Ízlés szerint fűszerezem.
Közben felteszek forrni egy lábasban vizet, sózom, öntök bele néhány csepp olajat. Elkészítem a nokedli tésztáját, és beleszaggatom a vízbe. Ha megfőtt leszűröm.
Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a spenótot Sózom, borsozom.
Amikor a gombapörkölt megpuhult, ráöntöm a bort, rászórom az aprított petrezselymet, és hozzákeverem a tejfölt.
Tálaláskor szedek a tányérra középre nokedlit, mellé gombapaprikást és spenótot. Teszek rá egy kanál tejfölt, és petrezselyemzölddel díszítem.
Tipp / megjegyzés:
A spenót, különösen főzelék formájában, melyet a pépes, mélyhűtött félkészételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.