Főoldal / Vegetáriánus / Vörösboros gombapaprikás nokedlivel párolt spenóttal

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel párolt spenóttal

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel párolt spenóttal

Vörösboros gombapaprikás nokedlivel párolt spenóttal

Hozzávalók:

  • 25 dkg gomba
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili paprika (elhagyható)
  • 5 szál petrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl vörösbor.
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olívaolaj
  • 25 dkg spenót

A nokedlihez:

  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • kb 1 dl víz
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymát felaprítom, a gombát megpucolom és felszeletelem. A paprikát és paradicsomot kockára vágom.
Egy serpenyőben olajom megdinsztelem a vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. Ráteszem a paprikát, majd a gombát és a paradicsomot.Ízlés szerint fűszerezem.

Közben felteszek forrni egy lábasban vizet, sózom, öntök bele néhány csepp olajat. Elkészítem a nokedli tésztáját, és beleszaggatom a vízbe. Ha megfőtt leszűröm.

Egy serpenyőben kevés olajon megdinsztelem a spenótot Sózom, borsozom.

Amikor a gombapörkölt megpuhult, ráöntöm a bort, rászórom az aprított petrezselymet, és hozzákeverem a tejfölt.

Tálaláskor szedek a tányérra középre nokedlit, mellé gombapaprikást és spenótot. Teszek rá egy kanál tejfölt, és petrezselyemzölddel díszítem.

Tipp / megjegyzés:
A spenót, különösen főzelék formájában, melyet a pépes, mélyhűtött félkészételből készítenek, nem tartozott a kedvenceim közé, de párolva imádom. Igyekszem kihasználni, hogy friss spenót kapható a piacon.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére