Vöröslencse saláta chorizoval
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A lencsét alaposan mossuk meg, majd áztassuk be egy éjszakára hideg vízbe.
Másnap öntsük le róla a vizet, majd főzzük meg annyi vízben, amennyi 2cm-rel ellepi. Ízesítsük fokhagymával, babérlevéllel és sóval, borssal. (Ha főzés közben elfogyna a víz, pótoljuk. Ha főzés után marad még víz rajta, azt öntsük le.) Ha megpuhult vegyük le a tűzről és tegyük félre, tartsuk melegen.
A kolbászt karikázzuk fel fél cm vastagságúra és olaj nélkül süssük meg egy serpenyőben. Tényleg nincs szükség olajra a művelethez, hiszen jó sok zsír van a kolbászban.
Vágjuk fel a paprikákat karikára. (vagy félkörökre tetszés szerint)
Vágjuk félbe a koktél paradicsomokat.
Tépkedjük, vagy vágjuk apróra a petrezselymet. Állítsuk össze a salátánkat. Osszuk kétfelé a lencsét,kerüljön mind a két adagra paprika, paradicsom, kolbász karika és a végén szórjuk meg a petrezselyemmel, majd kanalazzunk rá a kolbász kisült zsírjából.
Egészséges, tiszta étel, remek táplálék, mely valóban táplál és feltölt.
nutsnroll.blogspot.co.uk