Főoldal / Desszertek / Zabpalacsinta

Zabpalacsinta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Zabpalacsinta

Zabpalacsinta

Hozzávalók:

  • 5 púpozott ek. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 7 ek. zabliszt
  • csipet só
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 2,5 dl kókusztej (saját készítés) vagy a konzerv kókusztej hígítva 1:1 arányban vízzel
  • 1 db nagy alma
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: igen
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 3 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: igen

Elkészítés:

A szárazanyagokat összekeverjük, majd apránként folyamatos keverés mellett beleöntjük a kókusztejet, és legvégül belereszeljük az almát.
Jól elkeverjük és hűtőbe tesszük 1 órára.

Forró, vékonyan kiolajozott serpenyőbe 1 merőkanálnyi tésztát teszünk, és mindkét oldalát szép pirosra sütjük.

Tetszés szerint lekvárral, fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.

Én cukor nélküli házi sárgabarack lekvárt kínáltam hozzá.

Értékeld a receptet

Hajdula (64 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére