Sajtrolád
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Felteszünk 1 liter vizet melegedni, mikor forr dele tesszük a sajtot 20 percre. (egész sajtot használunk, lehetőleg szögleteset) Az időt pontosan tartsuk be mert különben túl lágy lesz a sajt és nem tudjuk szépen kinyújtani.
Amíg a sajt puhul, húsdarálón ledaráljuk a sonkát és a főtt tojásokat. Hozzáadjuk a puha margarint, a mustárt, a fűszereket, és jól összekeverjük. Ha szükséges még tehetünk hozzá margarint. Az állaga krém szerű legyen amit jól tudunk kenni.
A deszkára egy sütőpapírt teszünk. Kivesszük a sajtot a vízből, majd a sütőpapírra tesszük és 3mm vastagra kinyújtjuk.
Megkenjük a krémmel, és a papír segítségével feltekerjük mint a rétest. A sajttekercset csomagoljuk folpackba és egy órára tegyük a fagyasztóba dermedni.
Ha kellően megdermedt, szeletekre vágjuk, és rozskenyérrel, paprikával, paradicsommal kínáljuk.
Tipp / megjegyzés:
Más töltelékkel is tölthetjük, lehet vegetáriánus töltelék, kolbászos, ízlés szerint.