Almás sajttorta
Hozzávalók:Az alaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
Az alap hozzávalóit összekeverjük, és egy tortaforma aljába nyomkodjuk. Megsüthetjük, de hagyhatjuk így is.
A krémhez robotgéppel összekeverjük az alapanyagokat, és a tortalapban lévő alapra öntjük. 170fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. Figyeljük, hogy nehogy nagyon kiszáradjon. A lényeg, hogy belül rezgős maradjon a krém.
Mikor megsült, hagyjuk hűlni, később hűtőbe is rakhatjuk.
Megpucoljuk az almákat. Az egyiket pürésítsük le, adjunk hozzá kb. 1-1,5 dl vizet, és a zselatinnal, édesítővel és egy kicsi citromlével főzzük fel (mehet bele fahéj is).
A másik két almát daraboljuk kis kockákra.
Ha megszilárdult a sajttortánk, akkor szórjuk meg az almadarabokkal, óvatosan öntsük rá az almazselét, és hagyjuk hűlni.
12 szeletre felvágva kínáljuk.
Tápanyagtartalma 1 szeletnek:
Energia: 92,4 Kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 7,2 g
Zsír: 5,1 g