Főoldal / Levesek / Bab és lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal

Bab és lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal

Bab és lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal

Bab, lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal

Hozzávalók:

  • 15 dkg sertéslapocka
  • 10 dkg füstölt parasztkolbász
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek disznózsír
  • 1 doboz fehér-bab paradicsomos mártásban (40 dkg)
  • 1 doboz lencse (40 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 kicsi zeller
  • 1 szál zellerlevél
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db chili
  • 1 db krumpli
  • 1 ek gulyáskrém
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 1 dl vörösbor
  • 1 ek liszt
  • 1 dl tejföl
Elkészítési idő: 45 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A hagymákat aprítom. A szalonnát, a sertés húst és a zöldségeket feldarabolom.

A sertés zsírt megolvasztom, ráteszem a szalonnát, a hagymát, és lepirítom. A húst is hozzáadom, és fehéredésig együtt dinsztelem. Beleteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, ízlés szerint fűszerezem. Amikor már csaknem puha minden, beleöntöm a babot és a lencsét a levével együtt, és a vörösbort.

Felforralom, szórok bele lisztet. Összekeverem, és tálalok. Egy mélytányérba merek levest, kanalazok rá tejfölt, és díszítem egy chilivel.

Tipp / megjegyzés:
Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére