Bab és lencsegulyás sertés hússal és kolbásszal
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A hagymákat aprítom. A szalonnát, a sertés húst és a zöldségeket feldarabolom.
A sertés zsírt megolvasztom, ráteszem a szalonnát, a hagymát, és lepirítom. A húst is hozzáadom, és fehéredésig együtt dinsztelem. Beleteszem a zöldségeket, feleresztem vízzel, ízlés szerint fűszerezem. Amikor már csaknem puha minden, beleöntöm a babot és a lencsét a levével együtt, és a vörösbort.
Felforralom, szórok bele lisztet. Összekeverem, és tálalok. Egy mélytányérba merek levest, kanalazok rá tejfölt, és díszítem egy chilivel.
Tipp / megjegyzés:
Ebben a párosításban nem láttam receptet a neten, persze nem állítom, hogy én találtam fel. A lényeg, hogy finom étel volt.