Főoldal / Sertés ételek / Baconbe tekert töltött krumpli

Baconbe tekert töltött krumpli

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Baconba tekert töltött krumpli

Baconba tekert töltött krumpli

Hozzávalók:

  • 5 db nagyobb krumpli 
  • 10 szelet baconszalonna
  • 25 dkg sertés darálthús 
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 2 szelet Edami füstölt sajt
  • petrezselyemlzöld
  • chilipaprika 
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olívaolaj
  • pirospaprika
  • kakukkfű
  • paradicsom
  • lilahagyma
Elkészítési idő: 1óra 15 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 2 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A krumplit héjában félig megfőzöm, majd megpucolom, hosszában kettévágom, a belsejét kikaparom.

A sajt felét kis kockára vágom, a többit lereszelem.

A hagymákat aprítom, olajon megdinsztelem, hozzáadom a karikára vágott chilit, és a darált húst. Fehéredésig sütöm állandó kavarás mellett.

Átteszem egy keverőtálba, ráütök egy tojást, beleteszem a sajtot, az aprított petrezselyemzöldet, fűszerezem, összekeverem.

A masszát beletöltöm a krumplikba, összeillesztem őket, betekerem a baconbe, és belehelyezem egy olajos serpenyőbe, köré teszek krumpliforgácsokat, középre egy piros paprikát, a krumplikra kakukkfüvet, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal, letakarom alufóliával, s berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

30 perc után leveszem a fóliát, s továbbsütöm 20 percig. Majd feltekerem grill fokozatra, s 200 C fokon megpirítom.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy krumplit, köré krumpliforgácsokat, és szeletelek a tányérra paradicsomszeleteket és lilahagymakarikákat.

Értékeld a receptet

Hobbychef (702 Recept)

Egy világot járt nyugdíjas külkereskedő próbálkozásai a konyhában, kalandozásai a Gastronomiában.


Szólj hozzá!

A lap tetejére