Barackos charlotte
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet.Sütőpapírral bélelt sütőlapra simítjuk és világosra megsütjük, majd még melegen konyharuhába feltekerjük. 10 perc múlva a baracklekvárt teszünk bele és a tekercset 2 cm-es szeletekre felvágjuk.
Egy mély tálat folpackkal kibélelünk, majd sorosan egymás mellé helyezve kibéleljük a lekváros piskóta tekercsekkel.
A túrót a porcukorral habosra kikeverjük, és óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá felvert tejszínt. Belekeverjük a kockákra felvágott őszibarackot és a citrom reszelt héját.A krémet a mélyedésbe töltjük, majd a tetejét is piskóta tekercsel lezárjuk.
Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük, tálalás előtt díszítjük.