Főoldal / Torták / Bécsi Sacher torta

Bécsi Sacher torta

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Bécsi Sacher torta

Bécsi Sacher torta

Hozzávalók:

  • 14 dkg csokoládé
  • 14 dkg vaj (esetleg margarin)
  • 14 dkg cukor
  • 14 dkg liszt
  • 7 egész tojás

A forma előkészítéséhez:

  • zsír (vagy margarin)
  • liszt

A bevonathoz:

  • 15 dkg csokoládé

A töltelékbe:

  • 30 dkg savanykás gyümölcsíz
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1000-1500 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 6 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a puha vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan keverve hozzáadunk 14 dkg olvasztott, lehűtött csokoládét.
A tojások fehérjét a többi cukorral kemény habbá verjük, és a csokoládés masszába forgatjuk a liszttel együtt.
Zsírozott, lisztezett 22 cm-es formában, 160 fokos sütőben kb. egy óra alatt megsütjük.

Kihűtjük, majd kettő lapra vágjuk és barack lekvárral megtöltjük.
Kívül is bekenjük vékonyan a lekvárral, majd bevonjuk a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval.

Hűvös helyen tárolva 1-2 hétig is eláll.

 

Bécsi Sacher torta 3.84/5 (31 értékelés)

Szólj hozzá!

A lap tetejére