Főoldal / Blogok

Blogok

Kedvenc bloggereink utolsó bejegyzései.

 

A család egyik kedvence. Ropogós zabpelyhes keksz, melyet fogyaszthatunk így magában is, de nagyobb darabokra törve, joghurtos gyümölcsös pohárdesszertben is elfoglalhatja a roppanós réteg helyét. Csokoládés-zabpelyhes keksz Hozzávalók 8 főre: 30 dkg apró szemű zabpehely 20 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt 1 csapott teáskanál szódabikarbóna csipet só 1 teáskanál őrölt fahéj 1-2 csomag vaníliás cukor (elhagyható) 15-20 dkg barna [...]
ked, máj 05, 2020
Source: Marcsi receptjei
Bárdos Deák Ágitól tanultam ma ezt a süteményt, amit persze valamennyire a magam képére formáltam. Kevesebb zsiradék került bele, és tettem hozzá mákot, na, meg nem cukorral csináltam, hanem édesítővel. Hihetetlenül jó lett.(Mondanom sem kell, hogy ha nem diétázol, használj olyan lisztet, amilyet szoktál. Ha nincs kéznél vaj, akkor pedig [...]
vas, máj 03, 2020
Source: Hogymegtudjuknézni
A Mille feuille (ejzsd: mill föj) ezer lapot jelent, és egy Francia desszert különlegesség.Röviden jellemezve, légies lapok közé rejtett, könnyő krém.Különböző gyümölcsökkel kombinálhatjuk, diszítésének pedigcsak a fantázink szabhat határt!Jelen esetben egy cukormentes vanilíás krémmel társult.Ha van cukormnetes fehércsokink vagy nem diétésan készül,akkor 1-2 tábla olvasztva mehet a krémbe. A [...]
pén, máj 01, 2020
Source: Szani konyhája
Huh, már meg sem tudom mondani, hogy mikor sütöttem utoljára süteményt, olyan régen volt. Csabi már a múlt hétvégén finoman a tudtomra adta, hogy jó lenne, ha már sütnék valami finomat ... :) Tervbe volt már régóta ennek a süteménynek az elkészítése, mert még anno nagyon megtetszett. Abban biztos vagyok, [...]
sze, ápr 29, 2020
Source: Tündi konyha
Egy gyors és fincsi desszert estére. A panna cotta az olaszok egyik legnépszerűbb desszertje. Nálunk kevésbé ismert, pedig isteni finom és nagyon egyszerű. Most csokoládé és meggy párosítással készítettem, és nagyon nagy sikere volt. Próbáljátok ki Ti is. Csokis panna cotta meggyraguval Hozzávalók 4 főre: 400 ml tejszín 200 ml tej 6 dkg cukor 10 dkg étcsokoládé [...]
pén, ápr 24, 2020
Source: Marcsi receptjei
Lánykám adta le a rendelést, hogy mákparfét enne, ugyanisnézelődött a régi receptes albumomban és ott szúrta kiezt az elfeledett desszertet.Így kicsit leporoltam és ma újra elkészült,természetesen ch csökkentett változatban és laktóz mentesen.Hozzávalók:5 dl l.m tej2,5 dl habtejszín ( pl. laktózmentes pilos)200g mák3 tojássárgája2,5 ek. 1:4 édesítő1-2 tk. Dia Wellness vaníliás [...]
hét, ápr 20, 2020
Source: Szani konyhája
Ezzel a fogással se kell sok időt pepecselni a konyhában!Igaz nálunk főfogás volt fokhagymás tejföllel. Aki kevesli,az esetleg kínálhatja valamilyen sovány húsos főétel mellé.Hozzávalók:2 kisebb cukkini2 tojáshymlája só1 gerezd fokhagymaborspetrezselyem friss v. szárított3 ek. ch csökkentett liszt (nálam dia-wellness- 50)/Ha a liszt típus olyan, hogy nem duzzad meg eléggé, akkortehetünk [...]
hét, ápr 20, 2020
Source: Szani konyhája
A tesóm végre hazalátogatott a két hetes önkéntes karantén után,így valami finomsággal akartam várni, ugyanakkor arra istörekedni, hogy egészséges legyen!Ilyenkor kicsit félve állok neki, hiszen menet közben alakul,hogy az egészségesre cserélt alapanyagok működnek-e.Arra az elkészítés előtt jöttem rá, hogy száraz éleztőből kellettvolna készülnie, már előző nap összeállítva a tésztát és [...]
szo, ápr 18, 2020
Source: Szani konyhája
Ez az egész időszak nem szól másról, csak az újratervezésről, a türelemről, a kitartásról és még sorolhatnám... Nekem az újratervezés kifejezés ezúttal egy recept kapcsán nyert új értelmet. Elővettem egy régi sütireceptem, amiből elvettem egy kis cukrot, adtam hozzá némi gyümölcsöt és még több mákot, végül ebből állt [...]
pén, ápr 17, 2020
Source: Lélekkonyha
Az autentikus ünnepi ételeinket sem kell mellőzniaz asztalról, ha jól vannak elkészítve, így diéta éséletmódváltás mellett is beütemezhetőek az étrendbe. :)Hozzávalók:30 dkg Dia-Wellnes 50 %-al csökkentett szénhidrát tartalmú liszt3 dkg élesztő1 egész tojás és 1 sárgája1 dl langyos laktózmentes habtejszín(pl. Pilos)1 dl laktózmentes tej1 csapott ek. DW. 1:4 édesítő1 csipet [...]
vas, ápr 12, 2020
Source: Szani konyhája

Szólj hozzá!

Jelentkezz be Facebookkal, vagy töltsd ki a *-al jelölt mezőket. *

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

A lap tetejére