Főoldal / Torták / Csokis torta gyümölcsökkel

Csokis torta gyümölcsökkel

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

Csokis torta gyümölcsökkel

Csokis torta gyümölcsökkel

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 7 db tojás
  • 14 dkg cukor
  • 18 dkg liszt
  • 1 dl olaj
  • 3 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 3 ek. holland kakaópor

A krémhez:

  • 1 cs. csokis pudingpor
  • fél liter tej
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 doboz mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 1 cs. habfixáló
  • 2 dkg porcukor

A tetejére:

  • 1 tábla csokoládé
  • gyümölcsök
Elkészítési idő: 1óra 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 1500-2000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 8 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A tojások fehérjét a cukor két harmadával kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítjuk.

A sütőport és a kakaóport a liszttel elvegyítjük és a tojássárgás keverékbe forgatjuk. A végén a fehérjehabot is hozzáforgatjuk. Egy 24 vagy 26cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a piskótamasszát.
170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három lapba felvágjuk.

Amíg a tortalap sül és hűl elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással sűrűre megfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral habbá verjük.
A kihűlt pudingba belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot.
A krémmel megtöltjük a torta lapokat és összeállítjuk a tortát.

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a torta tetejét. Dermedés után, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.

Értékeld a receptet

Domján Mária (560 Recept)


Szólj hozzá!

A lap tetejére