Csokis torta gyümölcsökkel
Hozzávalók:A tortalaphoz:
A krémhez:
A tetejére:
|
|
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A tojások fehérjét a cukor két harmadával kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral, az olajjal és a vízzel kihabosítjuk.
A sütőport és a kakaóport a liszttel elvegyítjük és a tojássárgás keverékbe forgatjuk. A végén a fehérjehabot is hozzáforgatjuk. Egy 24 vagy 26cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a piskótamasszát.
170-180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, három lapba felvágjuk.
Amíg a tortalap sül és hűl elkészítjük a krémet.
A pudingot a tejjel a szokásos eljárással sűrűre megfőzzük, majd kihűtjük. A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral habbá verjük.
A kihűlt pudingba belekeverjük a mascarponét és a felvert tejszínhabot.
A krémmel megtöltjük a torta lapokat és összeállítjuk a tortát.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és bevonjuk vele a torta tetejét. Dermedés után, gyümölcsökkel díszítve kínáljuk.