Epres-joghurtos jégkrém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Az epret megtisztítjuk és feldaraboljuk. Hozzáadjuk a cukrot és egy botmixer vagy turmixgép segítségével pürésítjük.
6 teáskanálnyi mennyiséget félreteszünk belőle a rétegezéshez, vagy azonnal betöltjük az előkészített jégkrémformákba.
A maradék pürét összekeverjük 2 dl görög joghurttal, majd beleforgatjuk a félkemény habbá vert tejszínt.
A maradék fél dl görög joghurtba belekeverjük a vaníliás cukrot.
Előveszünk 6 db jégkrémformát. Mindegyikbe teszünk egy teáskanál eperpürét, majd elosztjuk bennük az epres joghurtos fagylalt alapot végül lezárjuk a vaníliás joghurttal.
Beletesszük a pálcikákat és betesszük a fagyasztóba minimum 3 órára.
(ha kimarad egy kis jégkrém tegyük műanyag tálkákba és a fagyasztóba)
Fogyasztás előtt a formákat pár pillanatra meleg víz alá tartjuk így könnyen kicsusszan belőlük a jégkrém anélkül, hogy eltörne.