Főoldal / Desszertek / Erdei gyümölcsös kiflipuding

Erdei gyümölcsös kiflipuding

FavoriteLoadingElmentem!
Print Friendly

 Erdei gyümölcsös kiflipuding

Erdei gyümölcsös kiflipuding

Hozzávalók:

  • 3-4 db szikkadt kifli
  • 1,2 liter tej
  • 2 tojás
  • 1 cs. vaníliás puding
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3-4 ek. cukor

A rétegezéshez:

  • 10 dkg erdei gyümölcs (friss vagy mirelit)

Az öntethez:

  • 10 dkg erdei gyümölcs (mirelit)
  • 2 ek. cukor
  • 1/2 dl víz

A díszítéshez:

  • gyümölcs
  • tejszínhab
Elkészítési idő: 30 perc Fogyókúrás: nem
Költség: 500-1000 FT Vegetáriánus: igen
Adagok: 4 főre Gluténmentes: nem
Nehézség: Egyszerű Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A pár napos kiflit felkarikázzuk.
Az összes tejet egy lábosba öntjük és a cukorral valamint a vaníliás cukorral felmelegítjük. A fele kiflivel kibéleljük a poharak alját a másik felét egy tálba halmozzuk.
A meleg tejjel meglocsoljuk a poharakban lévő kifliket, hogy megszívják magukat. Majd egy kicsit meglocsoljuk a tálban lévő kiflit is. Ehhez a művelethez kb. 3dl tejet használunk el az összes mennyiségből.

A lábos tejet visszatesszük a tűzhelyre melegedni. A pudingport csomómentesre kikeverjük a tojásokkal és kevés tejjel. A lábosban lévő tejhez öntjük és folytonos kevergetés mellett krémesre főzzük.

Minden pohárban lévő kiflit megöntözünk pudinggal, majd megszórjuk friss vagy mirelit bogyós gyümölccsel. A tálban lévő tejjel meglocsolt kiflivel befedjük, majd a maradék pudingot elosztjuk a poharak tetején.
Betesszük a hűtőbe, hogy alaposan lehűljön.

Elkészítjük az öntetet.
A gyümölcsöket a vízzel és a cukorral összeforraljuk, majd egy szűrőn átpasszírozzuk.
A szószt egy tálkába öntjük és tálalásig félretesszük.

Az erdei gyümölcsös kiflipudingot a gyümölcsszósszal, bogyós gyümölcsökkel és tejszínhabbal kínáljuk.

Erdei gyümölcsös kiflipuding 5.00/5 (5 értékelés)

Marcsi (681 Recept)

Üdvözöllek kedves látogató. Marcsi vagyok, az oldal egyik alapítója. Ha bármi kérdésed, észrevételed lenne, az oldallal kapcsolatban, küldj egy e-mailt a [email protected] email címre.


Szólj hozzá!

A lap tetejére