Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sütnivaló kolbászt elmorzsoljuk és a baconkockákkal, 1 tojással, finomra vágott petrezselyemmel, pecorinóval és 2 zúzott fokhagymagerezddel összegyúrjuk, sózzuk és borsozzuk. A szelet marhát (lehet nyak, rostélyos, hátszín vagy fartő) két réteg fólia közé téve 5 mm vastagra klopfoljuk. Elosszuk rajta a darálthúsos masszát.
A főtt tojásokat felszeleteljük és sorba lerakjuk a darált húsra.
A húst óvatosan felcsavarjuk. Fogpiszkálóval összetűzzük és spárgával körbekötözzük.
Egy nagy lábosban vagy mély serpenyőben felhevítjük a ghee-t, és körbepirítjuk rajta a hústekercset. Kivesszük.
Beletesszük a felkockázott hagymát, répákat az 1 ek. sűrített paradicsomot és pirítjuk rajta egy keveset. Felöntjük 50 ml vörösborral és az üveg passata paradicsommal. Sózzuk.
Beletesszük a kakukkfűágakat és belehelyezzük a hústekercset is. Lefedve kis lángon 60-90 percig pároljuk.
Eltávolítjuk róla a spárgát, vastag szeletekre vágjuk és a mártással tálaljuk.
Tipp / megjegyzés:
Egy nagyon finom laktató húsétel ami egy finom vasárnapi ebédnek tökéletessen megfelel. A tekercset el lehet készíteni borjúhúsból is.