Főoldal / Birka / Marha / Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs

Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs

Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs

Farsumagru-sziciliai töltött marhatekercs

Hozzávalók:

  • 1 nagy szelet ( 700 g ) marha vagy borjúhús
  • 200 g darált marhahús
  • 100 g salsiccia olasz sütnivaló kolbász vagy másfajta sütnivaló kolbász
  • 80 g baconkocka
  • 50 g reszelt pecorino vagy manchego vagy parmezán sajt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 db keményre főtt tojás
  • 1 tojás (nyers)
  • 1/2 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 1 kicsi kockára vágott lila hagyma
  • 1 db kockára vágott sárgarépa
  • 1 db kockára vágott petrezselyemgyökér
  • 50 ml száraz vörösbor
  • 1 üveg ( 690 g ) passata paradicsompüré
  • 1 ek. sűrített paradicsom
  • 1+1/2 ek. ghee (tisztított vaj)
  •  só
  •  frissen őrölt bors
  •  6 kakukkfűág
Elkészítési idő: 2 óra Fogyókúrás: igen
Költség: 2500-3000 FT Vegetáriánus: nem
Adagok: 4 főre Gluténmentes: igen
Nehézség: Normál Laktózmentes: nem

Elkészítés:

A sütnivaló kolbászt elmorzsoljuk és a baconkockákkal, 1 tojással, finomra vágott petrezselyemmel, pecorinóval és 2 zúzott fokhagymagerezddel összegyúrjuk, sózzuk és borsozzuk. A szelet marhát (lehet nyak, rostélyos, hátszín vagy fartő) két réteg fólia közé téve 5 mm vastagra klopfoljuk. Elosszuk rajta a darálthúsos masszát.

A főtt tojásokat felszeleteljük és sorba lerakjuk a darált húsra.
A húst óvatosan felcsavarjuk. Fogpiszkálóval összetűzzük és spárgával körbekötözzük.

Egy nagy lábosban vagy mély serpenyőben felhevítjük a ghee-t, és körbepirítjuk rajta a hústekercset. Kivesszük.

Beletesszük a felkockázott hagymát, répákat az 1 ek. sűrített paradicsomot és pirítjuk rajta egy keveset. Felöntjük 50 ml vörösborral és az üveg passata paradicsommal. Sózzuk.
Beletesszük a kakukkfűágakat és belehelyezzük a hústekercset is. Lefedve kis lángon 60-90 percig pároljuk.

Eltávolítjuk róla a spárgát, vastag szeletekre vágjuk és a mártással tálaljuk.

Tipp / megjegyzés:
Egy nagyon finom laktató húsétel ami egy finom vasárnapi ebédnek tökéletessen megfelel. A tekercset el lehet készíteni borjúhúsból is.


Szólj hozzá!

A lap tetejére