Fatányéros palóc vidékről burgonyakrokettel
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A combot felszeleteljük.
Feltesszük vízbe főni kis sóval és fokhagymával.
A hagymát megpucoljuk, karikára vágjuk, lisztben megforgatjuk, és olajban kisütjük.
A húst, ha megfőtt, ráöntjük az olajat, fűszert, és lepirítjuk.
Köret:
A körethez összekeverjük a már kihűlt főtt, áttört burgonyát egy egész tojással, vajjal, sóval, borssal, sütőporral, csipet szerecsendióval és annyi lisztel, hogy jól formázható tésztát kapjunk.
Olajos kézzel krokett formát csinálunk belőle, és forró olajban kisütjük.
Az egészet fatányéron tálaljuk, és ízlés szerint díszítjük.
Tipp / megjegyzés:
A fiam vadász, mi mással kedveskedhettem neki mint egy jó fatányéros sülttel.