Fehérboros csirkemell párolt brokkolival és káposztával
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágom, a káposztát lereszelem, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítom, a karfiolt rózsákra szedem. A krumplit felteszem főni héjában.
A csirkemellre rászórom a fokhagyma felét, sózom, borsozom, meglocsolom olívaolajjal, és egy órára hűtőbe teszem.
A csirkemellet serpenyőben megpirítom, majd ráöntöm a bor felét, és lefedve párolom, melléteszem a karfiolt is.
Egy másik serpenyőben megpirítom a köménymagot, rászórom a cukrot, kicsit karamellizálom, majd ráteszem a káposztát, a fokhagymát. Sózom, borsozom, locsolok rá ecetet, és hozzáöntöm a bor másik felét, és megdinsztelem.
A krumplit megpucolom, felkarikázom.
Tálalok. A tányérra szedek mindenből, megszórom borssal, a krumplit megsózom, szórok rá petrezselymet. A csirkemellre locsolok chiliszószt.
Tipp / megjegyzés:
A szárnyas ételek közül az egyik kedvencem a csirkemell.